Brave Hendrik is een soort spinazie, waarvan je het blad, de bloem (hij bloeit het hele jaar) en de scheuten kunt eten. Voor de Brave Hendrik taart gebruik ik blad en bloem. Het is nog vroeg in het seizoen en ik zal kijken of ik een volgende keer met de Brave Hendrik scheuten kan koken.
In mijn tonnetje van Landgoed Vollenhoven zat 200 gram Brave Hendrik. Hij heeft malse bladeren en heeft een licht kruidige en vrij hartige smaak. Het is precies genoeg voor 1 klein taartje (ca. 1/3 cakeblikje) en dan is alles op.
Ik pas voor de Brave Hendrik taart op de site het recept in verhouding aan. Zo is dit recept voldoende voor een normaal cakeblik of ronde taart vorm. Ik heb zelf 2 keer geluncht van mijn kleine Brave Hendrik taart, maar met dit recept kun je zeker een familie “voeden”. Serveer er een lekkere frisse tomatensalade bij en je hebt zelfs een avondmaaltijd.
Je kunt het Brave Hendrik taart recept ook gebruiken, maar de Brave Hendrik vervangen voor Klaroen (een Surinaamse spinazie) of gewone spinazie. Je kunt ook 2 verse, in blokjes gesneden, zalmfilets toevoegen aan het recept. Zo kun je natuurlijk eindeloos naar eigen smaak variëren met ingrediënten.
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: (KitchenAid) groenterasp, mengkom, snijplank en mes. |
Recept
Brave Hendrik taart
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Brave Hendrik is een soort spinazie, waarvan je het blad, de bloem (hij bloeit het hele jaar) en de scheuten kunt eten. Voor de Brave Hendrik taart gebruik ik blad en bloem. De plantjes waren nog jong, ik zal een volgende keer met de Brave Hendrik scheuten koken. De scheuten smaken een beetje als asperges!!
Porties |
Bereidingstijd |
10 personen |
10 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
10 personen |
10 minuten |
| |
| |
Brave Hendrik taart
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Brave Hendrik is een soort spinazie, waarvan je het blad, de bloem (hij bloeit het hele jaar) en de scheuten kunt eten. Voor de Brave Hendrik taart gebruik ik blad en bloem. De plantjes waren nog jong, ik zal een volgende keer met de Brave Hendrik scheuten koken. De scheuten smaken een beetje als asperges!!
Porties |
Bereidingstijd |
10 personen |
10 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
10 personen |
10 minuten |
| |
|
Ingrediënten
300 gram
Brave Hendrik (blad en bloem) Alternatief: spinazie of klaroen
Instructies
Oven voorverwarmen op 190 graden.
Taartorm bekleden met bakpapier. Deegplakjes opstapelen en uitrollen als ze ontdooid zijn. Deeg lap in de vorm leggen en de randjes afsnijden. Gaatjes in de bodem prikken en 10 minuten in de oven op 190 graden voorgaren.
Rasp de aardappelen , snijd de brave hendrik in repen en snipper de ui.
Doe 1 el olie in een pan en bak de aardappelen, brave hendrik en ui. Breng dit groentemengsel op smaak met peterselie, Italiaanse kruiden, raapstelenpesto en zout. (het lijkt nu te zout, maar dit wordt straks gecorrigeerd door te mengen met de zuivel)
Meng in een mengkom, de room, melk, eieren en kaas. Voeg de groentemix toe, roer goed door en giet het mengsel over in de taartvorm.
Snijd de tomaat in plakjes en bedek de bovenkant van de taart met de tomatenplakjes.
Zet de taart in de warme oven op 190 graden en bak hem 45 minuten tot 1 uur. De taart is van binnen sappig en groen van de verse Brave Hendrik. De bovenkant is goudbruin en bedekt met gekarameliseerde zoete tomatenschijfjes.