Brannenkoeken
Geen brood en geen pannenkoek, maar een Brannenkoek. Eigenlijk gewoon een soort “flatbread”, tunnbröd of tortilla wrap. Gemaakt van het oer graan Spelt, maar het kan ook met tarwemeel.
Porties Prep Tijd
6Brannenkoeken 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
6Brannenkoeken 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de meel, kruiden en zout in een mengkom. Giet de helft van het water erbij en de olie. Roer met een vork door en kneed vervolgens met je handen. Giet er steeds een beetje water bij tot je een samenhangende deegbal hebt gekneed.
  2. Rol een worst van het deeg en snijd het in gelijke stukjes.
  3. Zet een pan op het vuur en laat hem “heet” worden. Rol een deegstukje uit tot een platte lap, doe een druppel olie in de pan en bak de deeglap in de pan gaar.

    Herhaal dit tot alle deegstukjes gebakken Brannenkoeken zijn.