Geen brood en geen pannenkoek, maar Brannenkoeken. Eigenlijk gewoon een soort “flatbread”, tunnbröd of tortilla wrap. Gemaakt van het oer graan Spelt, maar het kan ook met tarwemeel.
Omdat ik meel van de molen gebruik is het lastig om precies aan te geven hoeveel water er precies bij moet. Dit ligt namelijk ook een beetje aan het meel. Ik heb nu 100 milliliter in het recept aangehouden, dit lijkt een beetje het maximum te zijn. Het is dus het beste als je het water beetje bij beetje toevoegt totdat je er een deegbal van kan vormen. Wij eten dit brood vaak bij de maaltijd waar sauzen de hoofdrol spelen of bij soep.
Je kunt ze ook als wrap gebruiken. Als je ze wat dunner uitrolt en heel knapperig bakt dat kun je ze als toastje gebruiken.
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: mengkom, deegroller |
Recept
Porties | Bereidingstijd |
6 Brannenkoeken | 5 minuten |
Kook Tijd |
10 minuten |
|
|
Geen brood en geen pannenkoek, maar een Brannenkoek. Eigenlijk gewoon een soort "flatbread", tunnbröd of tortilla wrap. Gemaakt van het oer graan Spelt, maar het kan ook met tarwemeel.
|
- Doe de meel, kruiden en zout in een mengkom. Giet de helft van het water erbij en de olie. Roer met een vork door en kneed vervolgens met je handen. Giet er steeds een beetje water bij tot je een samenhangende deegbal hebt gekneed.
- Rol een worst van het deeg en snijd het in gelijke stukjes.
- Zet een pan op het vuur en laat hem "heet" worden. Rol een deegstukje uit tot een platte lap, doe een druppel olie in de pan en bak de deeglap in de pan gaar.
Herhaal dit tot alle deegstukjes gebakken Brannenkoeken zijn.