Boterbonen schotel
Een heerlijke boterbonen schotel op lauw warme rijstnoedel salade met een Oosters tintje. Dat is een hele mond vol voor gewoon een lekkere, makkelijke en gezonde boterbonen schotel voor 4 personen.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kook 1 liter water in een waterkoker of pan. Doe de noedels in een kom, giet het kokende water erover en laat het weken.
  2. Ondertussen bereid je de boterbonen. Was de bonen en snijd kop & kont er vanaf. Breek ze niet, maar kook ze heel (dit vind ik in dit gerecht mooier). Doe ze in een pan met ruim water. Breng het aan de kook en kook de bonen ca. 12 minuten (tot ze beetgaar zijn).
  3. Doe een halve eetlepel sesamolie in een pan en bak de pistachenootjes met 1 theelepel Oosterse kruidenmix een minuut of 3 en laat afkoelen.
  4. Maak een dressing van de rest van de Oosterse Kruidenmix, sesamolie, rijstazijn en sojasaus.
  5. Was de verveine en snijd ze fijn tot je 2 eetlepels fijngesneden klaar hebt liggen.
  6. Giet de rijstnoedels af en roer de dressing erdoor. Leg ze op een groot bord of in een schaal.

    Giet de bonen af en leg ze bovenop de rijstnoedels. Verdeel de pistachenootjes en de verveine erover. Tot slot verdeel je de bloemen over de boterbonen schotel en je hebt weer een koningsmaal op tafel gezet!
  7. Mocht je er nu per se vlees bij willen eten, smaakt wit vlees (varkenshaas, karbonade, kipfilet, kippedijtjes of kalkoen) hier heerlijk bij.