Bospaddenstoelen risotto
Vol van smaak, deze heerlijke risotto met ingrediënten die je makkelijk op voorraad hebt.
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
 1. Weeg 40 gram gedroogde bospaddenstoelen af en was ze onder de Kraan, zodat mogelijk restjes zand wegspoelen. Kook 1 liter water en giet het over de gewassen bospaddenstoelen. Laat dit min. een half uur wellen.
 2. Snipper ondertussen de ui, giet de olie in een grote pan (bijv. soep pan of hapjespan) en verwarm het. Bak de uien in glazig, voeg dan de risotto toe, pers daarna een teentje knoflook uit boven de risotto.
 3. Bak alles al roerend tot de risotto begint te “knisperen”.
 4. Blus af met de rode wijn. Nu mag de salie erbij, samen met de zongedroogde tomaatjes.
 5. Haal de bospaddenstoelen uit het water en BEWAAR HET BOSPADDENSTOELEN WATER! Giet nu beetje voor beetje, al roerende, het bospaddenstoelenwater bij de risotto tot alles is opgenomen. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
 6. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Snijd de paddenstoelen in stukjes en roer het door de risotto. Rasp de kaas boven de risotto en roer alles er met 2 eetlepels boter en de verse kruiden goed door.
 7. TIPS:

  1. Is de risotto nog wat nat, laat hem dan wat langer op het vuur, al roerende, pruttelen.

  2. Is de risotto te droog, voeg dan wat extra warm water toe. (dit mag ook bouillon zijn of een “opkikker” van maggi of zelfs een “cup a soep” zonder de croutons in de variant groente, kip of champignon)

  3. Voeg naar smaak, na bereiding peper en zout toe.

  4. Voeg naar smaak, samen met de gedroogde tomaten en de wijn, extra kruiden toe. Bijvoorbeeld: Italiaanse kruidenmix, oregano, een laurierblaadje, tijm en/of rozemarijn.