Bospaddenstoelen risotto

Er komt een tijd dat er weinig vers meer te krijgen is en zo is deze bospaddenstoelen risotto ontstaan. Zuivel, kruiden en uien komen nog wel van het land, maar de rest is uit de droge (en gedroogde) voorraad met een restje rode wijn (deze mag vervangen worden door witte wijn).

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken het koken gemakkelijker: Snijplank, mes en pan

Recept

 

Bospaddenstoelen risotto
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Vol van smaak, deze heerlijke risotto met ingrediënten die je makkelijk op voorraad hebt.
Porties Bereidingstijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Bereidingstijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Bospaddenstoelen risotto
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Vol van smaak, deze heerlijke risotto met ingrediënten die je makkelijk op voorraad hebt.
Porties Bereidingstijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Bereidingstijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
40 gram Bospaddenstoelen gedroogd
5 helften Tomaten gedroogd
5 blad Salie
30 gram Oude kaas
1 Uien
1 teen Knoflook
2 eetlepel Roomboter
1 eetlepel Olie
20 takjes Bieslook
5 blosjes Krulpeterselie
1 liter Water Kokend
200 milliliter Rode wijn
Instructies
  1. Weeg 40 gram gedroogde bospaddenstoelen af en was ze onder de Kraan, zodat mogelijk restjes zand wegspoelen. Kook 1 liter water en giet het over de gewassen bospaddenstoelen. Laat dit min. een half uur wellen.
  2. Snipper ondertussen de ui, giet de olie in een grote pan (bijv. soep pan of hapjespan) en verwarm het. Bak de uien in glazig, voeg dan de risotto toe, pers daarna een teentje knoflook uit boven de risotto.
  3. Bak alles al roerend tot de risotto begint te “knisperen”.
  4. Blus af met de rode wijn. Nu mag de salie erbij, samen met de zongedroogde tomaatjes.
  5. Haal de bospaddenstoelen uit het water en BEWAAR HET BOSPADDENSTOELEN WATER! Giet nu beetje voor beetje, al roerende, het bospaddenstoelenwater bij de risotto tot alles is opgenomen. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  6. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Snijd de paddenstoelen in stukjes en roer het door de risotto. Rasp de kaas boven de risotto en roer alles er met 2 eetlepels boter en de verse kruiden goed door.
  7. TIPS:

    1. Is de risotto nog wat nat, laat hem dan wat langer op het vuur, al roerende, pruttelen.

    2. Is de risotto te droog, voeg dan wat extra warm water toe. (dit mag ook bouillon zijn of een “opkikker” van maggi of zelfs een “cup a soep” zonder de croutons in de variant groente, kip of champignon)

    3. Voeg naar smaak, na bereiding peper en zout toe.

    4. Voeg naar smaak, samen met de gedroogde tomaten en de wijn, extra kruiden toe. Bijvoorbeeld: Italiaanse kruidenmix, oregano, een laurierblaadje, tijm en/of rozemarijn.