Bosbessen yoghurt cake
Een bosbessen yoghurt cake klinkt als een lekker ontbijtje! Deze is gewoon om lekker te snoepen bij de koffie. Als ik hem zou maken voor ontbijt zou ik er denk ik nog wat meer bosbessen in doen.
Porties Prep Tijd
1cake 10minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
1cake 10minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden celcius.
  2. Doe de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, zout) in een mengkom. Roer goed door.

    Doe de bosbessen erbij en roer door, zodat ze allemaal bepoederd raken. (Dit doe je om ervoor te zorgen dat niet alle bosbessen aan de bodem van het cakeblik “aankoeken”)
  3. Meet de olie af in een maatbeker, meet in de zelfde beker de yoghurt af (tel het op bij de olie massa), doe de eieren en vanille extract hier ook bij.

    Giet het olie mengsel bij de droge ingrediënten en roer goed door tot alles gemixt is.
  4. Bekleed het cakeblik met een bakpapiertje. Giet het beslag in het cakeblik.

    Bak de cake 1 uur op 170 graden.