Bosbessen yoghurt cake

Een bosbessen yoghurt cake klinkt als een lekker ontbijtje! In deze variant is hij vooral om lekker te snoepen bij de koffie. Als ik hem zou maken voor ontbijt zou ik er denk ik nog wat meer bosbessen in doen en een handjevol gerolde haver voor de vezels.

Ik heb het bos dichtbij, maar de bosbessen niet zelf geplukt. Ze liggen in overvloed in de winkel dus dat vraagt gewoon om een lekker baksel met meel van de molen. Ik wil de cake niet te zwaar hebben, daarom gebruik ik yoghurt en koolzaadolie in plaats van boter.

De bosbessen in deze Bosbessen yoghurt cake kunnen per seizoen vervangen worden door bijvoorbeeld (stukjes) aardbeien, bramen, pruimen, abrikozen, perzik, appel of stukjes chocolade (met een theelepel kaneel of koekkruiden). Wellicht komen er gedurende het jaar nog varianten op deze receptenpagina bij… Mmmm…

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: cakeblik (24 cm), bakpapier, mengkom, pollepel, maatschep en maatbeker.

Recept

 

Bosbessen yoghurt cake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een bosbessen yoghurt cake klinkt als een lekker ontbijtje! Deze is gewoon om lekker te snoepen bij de koffie. Als ik hem zou maken voor ontbijt zou ik er denk ik nog wat meer bosbessen in doen.
Porties Prep Tijd
1 cake 10 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
1 cake 10 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Bosbessen yoghurt cake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een bosbessen yoghurt cake klinkt als een lekker ontbijtje! Deze is gewoon om lekker te snoepen bij de koffie. Als ik hem zou maken voor ontbijt zou ik er denk ik nog wat meer bosbessen in doen.
Porties Prep Tijd
1 cake 10 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
1 cake 10 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
200 gram Bloem
1 eetlepel Bakpoeder (of 1 zakje bakpoeder)
1 theelepel Zout
200 gram Suiker
150 gram Bosbessen
170 milliliter Yoghurt (ik gebruik volle yoghurt)
3 Eieren
100 milliliter Koolzaadolie
1 theelepel Vanille extract
Porties: cake
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden celcius.
  2. Doe de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, zout) in een mengkom. Roer goed door.

    Doe de bosbessen erbij en roer door, zodat ze allemaal bepoederd raken. (Dit doe je om ervoor te zorgen dat niet alle bosbessen aan de bodem van het cakeblik "aankoeken")
  3. Meet de olie af in een maatbeker, meet in de zelfde beker de yoghurt af (tel het op bij de olie massa), doe de eieren en vanille extract hier ook bij.

    Giet het olie mengsel bij de droge ingrediënten en roer goed door tot alles gemixt is.
  4. Bekleed het cakeblik met een bakpapiertje. Giet het beslag in het cakeblik.

    Bak de cake 1 uur op 170 graden.