Niets bijzonders, maar wel lekker deze “bonen met satésaus”. Met een schep rijst erbij is het een vegetarische maaltijd en met een stukje vlees erbij ook gewoon lekker. Voor de bonen gebruik ik naast verse sperziebonen, krokant gebakken kikkererwten. Ik heb natuurlijk mijn Pistachenoten satésaus gebruikt. Klik hier voor het recept.
Mijn man maakt van het restje sperziebonen en kikkererwten wel een salade voor de lunch voor de volgende dag met een schepje piccalilly en een tomaat in stukjes. (soms met, maar vaker zonder de rijst)
Mmmm, aan de slag!
|
Recept

Porties | Bereidingstijd |
3 Personen | 5 minuten |
Kook Tijd |
15 minuten |
|
|
![]() |
Gewoon een lekkere maaltijd, deze sperzie bonen met satésaus. Met een schep rijst erbij een vegetarische maaltijd, maar ook lekker met een stukje kipfilet of varkenshaas.
|
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking
- Verwarm de olie in de pan. Bak de kikkererwten in de olie krokant (ca. 5 minuten). Snijd de uien in reepjes, doe de uien en sperziebonen bij de kikkererwten in de pan.
- Voeg 50 milliliter satésaus toe met 50 milliliter water en laat het geheel op zacht vuur in 10 tot 20 minuten gaar stoven. Doe eventueel een deksel op de pan.