Basilicum yoghurtijs
Basilicum yoghurtijs met een dikke stroop van balsamico azijn, milde extra vierge olijfolie en om het af te maken nog wat met zout geroosterde pistache noten.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Haal het yoghurtijs uit de diepvries. Het moet iets op kamertemperatuur komen (duurt ca. 15 minuten), zodat je de basilicum er goed door kunt roeren.
  2. Was de basilicum, schud het uit en doe het met 1 eetlepel olijfolie in een blender. Mix tot het pulp is. Roer de basilicum door het yoghurtijs, tot het 1 geheel is. Zet het basilicum yoghurtijs terug in de vriezer.
  3. Doe de balsamico azijn in een klein pannetje met 2 eetlepels suiker en kook het, al roerend, in tot stroop. Laat het in de pan helemaal afkoelen. (je zal zien dat het iets dikker wordt als het is afgekoeld). Vind je hem uiteindelijk nog niet dik genoeg zet je hem nog even terug op het vuur en kook je hem verder in. Laat hem opnieuw helemaal afkoelen. Warme stroop smelt je basilicum yoghurtijs sneller dan je wil…
  4. Doe de pistachenootjes met het zout in een koekenpan en rooster tot de pistachenootjes goed beginnen te geuren. Houd ze in beweging, zodat ze niet aanbranden. Kneus de noten vervolgens licht in een vijzel of met de bolle kant van een grote lepel.
  5. Haal het ijs 5 minuten van te voren uit de diepvries.

    Leg ondertussen de borden klaar. Schep een mooie bol ijs op elk bord. Schep 1 eetlepel olijfolie over het ijs en een eetlepel balsamico stroop. verdeel tot slot de nootjes over de borden en serveer direct.