Aspergesoep
Deze aspergesoep is supersimpel en gezond. Ik wil de smaak ook zo puur mogelijk houden. Door de aardappel is hij licht gebonden, hij heeft verder geen room meer nodig. Dit is een mooi voorgerecht bij een asperge diner om de lente in te luiden!
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de kopjes van de asperges en kook ze beetgaar in 5 tot 10 minuten.
  2. Schil de aspergestelen en snijd ze in vieren. Doe ze samen met de gekookte aardappel, het water, bouillon en zout in de blender.

    Giet over in een pan en breng het al roerend aan de kook.

    Doe de aspergesoep in borden en leg in het midden 3 aspergekopjes per persoon.
  3. Ik heb de soep gegarneerd met peterselie olie. Dit is gemaakt door 10 gram verse peterselie met 3 eetlepels neutrale olie in een blender te mixen.