Deze aspergesoep is supersimpel en gezond. Door de aardappel is hij licht gebonden, hij heeft verder geen room meer nodig. Ik wil de smaak ook zo puur mogelijk houden.
Voor lekkere asperges hoef je helemaal niet per se naar Limburg. In ons eigen Utrecht wordt zeer professioneel asperges geteeld. Verstopt in het bos in Bilthoven ligt de asperge boerderij van de familie Buijs. Het was al enkele weken een druk af en aan van auto’s in het bos en dat kon maar 1 ding betekenen; ASPERGES! Mijn creatieve brein staat AAN. Ik denk aan aspergesoep en dikke asperges met ham, ei en roomboter. Ook ik haast mij het bos in voor deze lekkernij, voordat het seizoen weer voorbij is!
Ik kom thuis met tas vol asperges voor een diner voor 2.
Het voorgerecht: een aspergesoep
Het hoofdgerecht: Asperges op mijn manier
Het nagerecht: een fris en fruitig rabarber dessert
Dat wordt genieten van een proeverij lokale specialiteiten!
|
Recept

Porties | Bereidingstijd |
2 personen | 5 minuten |
Kook Tijd |
5 minuten |
|
|
![]() |
Deze aspergesoep is supersimpel en gezond. Ik wil de smaak ook zo puur mogelijk houden. Door de aardappel is hij licht gebonden, hij heeft verder geen room meer nodig. Dit is een mooi voorgerecht bij een asperge diner om de lente in te luiden!
|
- Snijd de kopjes van de asperges en kook ze beetgaar in 5 tot 10 minuten.
- Schil de aspergestelen en snijd ze in vieren. Doe ze samen met de gekookte aardappel, het water, bouillon en zout in de blender.
Giet over in een pan en breng het al roerend aan de kook.
Doe de aspergesoep in borden en leg in het midden 3 aspergekopjes per persoon. - Ik heb de soep gegarneerd met peterselie olie. Dit is gemaakt door 10 gram verse peterselie met 3 eetlepels neutrale olie in een blender te mixen.