Asperges ham en ei
Het asperge seizoen is weer begonnen! Iedereen heeft zo zijn eigen “klassieke” bereiding van asperges ham en ei en dit is mijn manier. Ik hou van simpel en puur koken. Geen saus Hollandaise dus, maar gewoon een gekookt eitje, goede ham en goede roomboter (van de landwinkel).
Porties Prep Tijd
2Personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2Personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar in ongeveer 20 minuten. Giet ze af en laat ze in de pan (van het vuur af) na stomen tot gebruik.
  2. Zet vervolgens een pan met koud water en 2 eitjes op. kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard.
  3. Schil ondertussen de asperges met een dunschiller.

    Deze asperges komen direct van het land. 1 keer rond met de dunschiller is dus genoeg. Verder hoef je van de onderkant ook nauwelijks iets af te snijden, max 0,5 cm. Deze asperges krijgen namelijk niet de tijd om uit te drogen.

    Doe de asperges in een grote pan met koud water en kook ze (afhankelijk van dikte) in ongeveer 15 minuten gaar.
  4. Zet een pan op met een eetlepel boter.

    Snijd de ham in kleine stukjes, schil de eieren en snijd ook deze in kleine stukjes (blokjes met een eiersnijder).

    Doe de ham en ei bij de boter en voeg nog 1 eetlepel boter toe. Bak de ei en ham in de boter. Blus af met 2 tot 4 eetlepels asperge kookvocht. Nu heb je een “sausige” substantie van ham, ei en roomboter.