Andijvie spread
De basis voor deze andijvie spread is een beetje hetzelfde als een pesto; bladgroen, olie en noten. De smaken van mijn lievelingsgerecht als kind, combineer ik met mijn favorieten van nu…Smullen!
Porties Prep Tijd
4sandwiches 2minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4sandwiches 2minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Pel de knoflook en snijd hem in vieren. Doe dit samen met de pistachenootjes in een pan en rooster de nootjes met knoflook 2 minuten.
  2. In de tussentijd doe ik de olie en citroensap alvast in de blender en was de andijvie. Droog de andijvie in een slacentrifuge of met een theedoek.
  3. De geroosterde nootjes en knoflook kunnen bij de olie in de blender en zet hem aan. Als alles een beetje grof gemalen is, kan ook de andijvie erbij. Dan zet je de blender weer aan tot het een gladde groene puree is geworden.
  4. Kook de eitjes (7 Ć  8 minuten = hardgekookt) en laat ze afkoelen in koud water. Snijd de eitjes in kleine stukjes. Met een eiersnijder gaat dit heel simpel: 1 x horizontaal en 1 x verticaal doorsnijden.
  5. Meng het ei, samen met de mosterd, door de groene massa en breng het verder op smaak met peper en zout.
  6. De ANDIJVIE SANDWICHSPREAD Clubsandwich: Rooster 3 boterhammen en besmeer ze met een dun laagje boter. Begin met 1 boterham en beleg deze met botersla, plakjes tomaat en augurk. Leg hierop boterham nummer 2. Beleg deze met de sandwichspread. Als je het lekker vind kun je er ook een uitgebakken plak ham of spek op leggen, maar ik houd hem vegetarisch. Leg hierop boterham nummer 3.
  7. Als je de verleiding kunt weerstaan en de sandwichspread niet direct op een broodje wil smeren, dan doe je het geheel in een afsluitbare schone pot en bewaar het tot maximaal 5 dagen in de koelkast.