Aardperensoep
Aardperensoep is mijn favoriete manier van het eten van aardperen. Natuurlijk kun je ze ook bakken, koken, stoven en zelfs rauw eten als salade, maar in deze soep komt hij goed tot z’n recht.
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de aardperen dun en snijd ze in grove blokjes. Was de prei en snijd ze in dunne ringen.
  2. Fruit de prei zachtjes, 3 tot 5 minuten, in de olie. Doe de aardperen en alle kruiden erbij en bak ze even mee. Giet de bouillon erover.

    Breng het aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Als je hem iets te dik vind, kun je eventueel nog wat water of bouillon toevoegen. Als de soep helemaal glad is voeg je (tijdens het pureren!!) de roomboter toe. Blijf mixen tot de boter is opgelost.

    Je hebt nu een zijdezachte aardperensoep, klaar om te serveren!