Aardperen gnocchi
Een aardperen gnocchi van aardperen en truffelaardappeltjes. Roergebakken met een uitje, flower sprouts van de Lindenhoff en een restje broccoli. Daarbij delen wij stuk diamant haas.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Gnocchi Kook de aardperen en de truffelaardappeltjes gaar, laat ze afkoelen.

    Doe de aarperen en truffelaardappeltjes over in een kom en prak ze met een vork fijn.

    Doe het eierdooier erbij samen met de oude kaas en roer dit door.

    Doe de bloem erbij en kneed tot het 1 geheel is.

    Laat de deegbal even opstijven in de koelkast en zet ondertussen een grote pan met water op.
  2. Groente Maak de sprouts schoon en pel de blaadjes los.

    Snijd de broccoli in kleine roosjes en stukjes.

    Als het water kookt doe je de broccoli en de sprouts 3 tot 5 minuten in het water.

    Schep de groente eruit en spoel ze koud af.

    Laat het water kokend opstaan.
  3. …terug naar de gnocchi Haal het deeg uit de koelkast en rol elke keer een stukje deeg uit tot een cilinder van ca. 1 cm dikte.

    snijd de cilinder in kussentjes van ca. 2 cm breed.

    Doe de gnocchi’s per cilinder in het kokende water tot ze boven komen drijven en schep ze in een kom.
  4. Vlees Zet een pan op voor het vlees en bak de diamanthaas 5 minuten aan beide zijden. Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bedek het (van het vuur af) met aluminiumfolie. Laat het vlees rusten.
  5. …terug naar de groente Snipper de ui. Zet een pan op met 1 eetlepel olie en fruit de ui, doe de gnocchi erbij en bak ze een beetje knapperig, doe de groente erbij.

    Roerbak het geheel en rasp de schil van 1 citroen boven de pan.

    Snijd het vlees in plakjes en serveer het samen met de aardperen gnocchi op een bord.