Een lekkere aardappelsalade van nieuwe aardappeltjes. Jawel, de BBQ heeft bij ons alweer een aantal keer roodgloeiend gestaan. Omdat wij een keer geen zin hadden in warme groenten, heb ik er een aantal salades bij gemaakt waaronder deze frisse aardappelsalade.
Ik snijd er een Egyptische ui door. Deze wordt verbouwd op Landgoed Vollenhoven. Omdat ik me geabonneerd heb op de groente tonnetjes, krijg ik elke week een verrassingspakket. De Egyptische ui zat er deze week in. Hij is niet zo sterk als lente ui, komt dichter in de buurt van bieslook, maar dan een knapperige variant. Ik vind hem erg geschikt voor deze aardappelsalade.
Hij moest niet te machtig worden, daarom heb ik gekozen voor een mosterddressing in plaats van een mayonaise. Bij de Sligro heb ik een handig spuitflesje gekocht en dan is het gewoon een kwestie van de juiste ingrediënten bij elkaar gooien en schudden!
De ingrediëntenlijst hieronder geeft meer mosterddressing dan je voor de aardappelsalade nodig hebt. Dit is geen probleem. Je kunt het gewoon in een afsluitbare pot, oude (schoongemaakte) jampot of zo’n handig spuitflesje bewaren in de koelkast. Het is een mengsel van olie, mosterd, honing en azijn. Dit blijft zeker enkele maanden goed in de koelkast. Je kunt deze dressing over salades doen met vis, maar ook over de gemengde bladsalade in plaats van de Italiaanse dressing die hierbij is voorgesteld. Wissel met beide dressings af en je hebt 2 mooie basisdressings in huis.
KookgereiHet werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: Garde, snijplank en mes. |
Recept
Aardappelsalade
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Een lekkere aardappelsalade van nieuwe aardappeltjes. Jawel, de BBQ heeft bij ons alweer een aantal keer roodgloeiend gestaan. Omdat wij een keer geen zin hadden in warme groenten, heb ik er een aantal salades bij gemaakt waaronder deze frisse aardappelsalade.
Porties |
Bereidingstijd |
4 personen |
5 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
4 personen |
5 minuten |
| |
| |
Aardappelsalade
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept! |
Recept Afdrukken |
Voeg toe aan Winkellijst Dit recept zit in jouw Winkellijst |
Een lekkere aardappelsalade van nieuwe aardappeltjes. Jawel, de BBQ heeft bij ons alweer een aantal keer roodgloeiend gestaan. Omdat wij een keer geen zin hadden in warme groenten, heb ik er een aantal salades bij gemaakt waaronder deze frisse aardappelsalade.
Porties |
Bereidingstijd |
4 personen |
5 minuten |
Porties |
Bereidingstijd |
4 personen |
5 minuten |
| |
|
Ingrediënten
1 eetlepel
Mosterd (Mosterddressing) - een volle eetlepel voor liefhebbers
1 theelepel
Honing (Mosterddressing)
Instructies
Kook de aardappelen in de schil beetgaar (ca. 20 minuten) en spoel ze koud af. Laat de aardappelen tot kamertemperatuur afkoelen.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een afsluitbare (jam)pot of spuitflesje met dop en schud tot het 1 geheel is.
Snijd de augurken en Egyptische ui en doe ze in een schaal.
Snijd de aardappelen en doe ze bij de augurken en ui.
Voor deze hoeveelheid aardappelsalade gebruik je ca. 6 lepels dressing.