Aardappel chips

aardappel chips Aardappel chips van Frieslanders, daarbij een dipsaus van zelfgemaakte mayonaise en Provençaalse invloeden, zoals LAVENDEL. Kijk gelijk even bij de spinazie chips van een paar weken geleden, het is misschien leuk om ze samen te serveren!

Elke keer dat ik zelf aardappel chips maak, denk ik, dat moet ik vaker doen. Het is simpel, je weet precies wat er in zit, ze zijn zo vele malen lekkerder dan wat er uit een zak komt en het kost zo weinig moeite!!! Ondanks ik best wel eens aardappel chips bak, komt het er toch te weinig van, ik neem mij vandaag weer hetzelfde voor. Misschien dat het helpt.

Frieslanders zijn een vroeg ras, dit zijn de aardappels die meestal het eerste uit de grond komen. Ze worden vaak gegeten bij de eerste Hollandse asperges. “Onze” Frieslanders waren er bij mijn eerste asperges van dit jaar nog niet helemaal klaar voor, maar vandaag krijgen ze een eigen ereplaats.

De Frieslander is een aardappel die vast kookt, maar op het bord toch wel kruimig is. Hij is daarom ook zeer geschikt om op deze manier rauw te worden gebakken. Normaliter zou ik aardappelen namelijk altijd eerst koken voor ze in de oven of pan gaan om gebakken te worden.

Mayonaise maak ik een keer per week of twee weken. Deze staat klaar in de koelkast. Je kunt ook mayonaise van de winkel gebruiken. Het recept voor mayonaise vind je hier.

Wij kijken vandaag de Tour de France en daar komen verse aardappel chips altijd bij van pas. Omdat het zo warm is drinken we er een Utrechts biertje bij. We gaan voor het witbier van de Leckere. Die is lekker fris.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: bakplaat, bakpapier, dunschiller en mengkom.

 Recept Aardappel chips

Aardappel chips
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Aardappel chips van Frieslanders, daarbij een dipsaus van zelfgemaakte mayonaise en Provençaalse invloeden. Kijk gelijk even bij de spinazie chips van een paar weken geleden, het is misschien leuk om ze samen te serveren!
Porties Bereidingstijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Bereidingstijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Aardappel chips
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Aardappel chips van Frieslanders, daarbij een dipsaus van zelfgemaakte mayonaise en Provençaalse invloeden. Kijk gelijk even bij de spinazie chips van een paar weken geleden, het is misschien leuk om ze samen te serveren!
Porties Bereidingstijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Bereidingstijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
200 gram Aardappelen
2 eetlepels Olijfolie
Peper en zout naar smaak
1 eetlepel Mayonaise
1 theelepel Mosterd
1 theelepel Ketchup
1 theelepel Witte wijnazijn
0,5 theelepel Lavendel
0,25 theelepel Rozemarijn
0,25 theelepel Tijm
Peper en zout naar smaak
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schaaf de aardappelen met een dunschiller of kaasschaaf, meng de olie er door en leg ze los van elkaar op de bakplaat. Ze mogen elkaar niet overlappen, dan plakken ze aan elkaar vast. Schuif de bakplaat in de oven en bak de aardappel chips in 30 minuten goudbruin.
  3. Ondertussen maak je de dipsaus van de mayonaise, witte wijnazijn, mosterd en ketchup met de kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe.