Gefrituurde kastanjes
Heb je zin in een lekkere borrelhap? Probeer eens deze gefrituurde kastanjes! Mensen denken vaak dat kastanjes ‘moeilijk’ zijn, maar … Lees meer
Heb je zin in een lekkere borrelhap? Probeer eens deze gefrituurde kastanjes! Mensen denken vaak dat kastanjes ‘moeilijk’ zijn, maar … Lees meer
In het Boetzelaerpark in De Bilt staat een grote hickory-notenboom. Het is een familielid van de walnoot. De noten lijken … Lees meer
Een heerlijk zoete, verwarmende soep. Lekker om je lunch compleet te maken of eet hem in de avond als voorgerecht.
Rozenbottels zijn heerlijk in de herfst en winter en werkelijk overal te vinden. Gebruik bottels van struiken in je eigen … Lees meer
Deze heerlijke pastinaaksoep is ingezonden door Joanne. Serveer deze maaltijdsoep met ambachtelijk gebakken brood, of eet hem gewoon lekker zo. … Lees meer
Bietenbrood, goed gevuld brood en toch ook rijkelijk belegd met natuurlijk nog meer bieten! Voor mensen zoals ik, die maar … Lees meer
Een bijzondere soep van knolcapucien met een sprenkel Dukkah. De soep is de perfecte lunch met vers geroosterd brood op … Lees meer
Een lauwwarme salade van knolcapucien met een eitje, bacon, ingelegde uitjes, rozemarijn en een beetje eigengemaakte mayonaise. Lekker met een … Lees meer
Dit heerlijke stoofperen ijs is binnen 5 minuten gemaakt. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig om een smelt-op-je-tong sorbetijsje … Lees meer
Stoofperen is zo’n typisch Hollands gerechtje dat ons met veel plezier doet denken aan oma. Een gerecht dat zolang favoriet … Lees meer
Ik maak speciaal een selderij- en pompoenschotel om er de volgende dag soep van te kunnen maken en dan verdient … Lees meer
Een heerlijke winterschotel van geroosterde knolselderij en pompoen met een entrecote van Burevelds (Belgisch) Blauw. Kookgerei Het werkt heel prettig … Lees meer
Geroosterde pompoen maak ik altijd met een ruime theelepel zeezout en verse kruiden als rozemarijn en/of tijm. Verse rozemarijn en … Lees meer
Eenmaal rapen, tweemaal eten van tamme kastanjes. Mijn favoriete bijgerechten van kastanjes: een zijdezachte kastanje puree en licht krokante kastanjekruim. … Lees meer
Het is pompoenentijd! Dat betekent dat het “alles-uit-de-oven” seizoen is begonnen, met vandaag gepofte pompoen met bietensalsa. Kookgerei Het werkt … Lees meer
Bietensalsa, of in iets fijnere vorm als bietentapenade, is lekker met zomer- en winterbietjes. Er is dus niets mis mee … Lees meer
Boerenkoolchips met Hollandse eenvoud, het temperament van warmere oorden, waarin bitters in balans zijn met zoet en zuur. Kookgerei Het … Lees meer
Ik heb een enorm “short cut” deeg voor de pizza bodem bedacht. Je kunt de pizza bodem van te voren … Lees meer