Home » Winter

Kimchi

Kimchi is net als zuurkool een gefermenteerd product. Het wonderlijke is dat je door het toevoegen van zout een bacteriecultuur ontwikkelt die tot een zure smaak leidt. En het mooie is dat gefermenteerde producten super-gezond zijn: het voegt goede bacteriën toe aan je darmflora. Behalve gezond is het ook verslavend lekker!

Gefrituurde kastanjes

Heb je zin in een lekkere borrelhap? Probeer eens deze gefrituurde kastanjes! Mensen denken vaak dat kastanjes ‘moeilijk’ zijn, maar … Lees meer

Hickorynoten melk

In het Boetzelaerpark in De Bilt staat een grote hickory-notenboom. Het is een familielid van de walnoot. De noten lijken … Lees meer

Vegan pastinaaksoep

Een heerlijk zoete, verwarmende soep. Lekker om je lunch compleet te maken of eet hem in de avond als voorgerecht.

Rozenbottelsiroop

Rozenbottels zijn heerlijk in de herfst en winter en werkelijk overal te vinden. Gebruik bottels van struiken in je eigen … Lees meer

Pastinaaksoep

Deze heerlijke pastinaaksoep is ingezonden door Joanne. Serveer deze maaltijdsoep met ambachtelijk gebakken brood, of eet hem gewoon lekker zo. … Lees meer

Bietenbrood

Bietenbrood, goed gevuld brood en toch ook rijkelijk belegd met natuurlijk nog meer bieten! Voor mensen zoals ik, die maar … Lees meer

Knolcapucien soep

Een bijzondere soep van knolcapucien met een sprenkel Dukkah. De soep is de perfecte lunch met vers geroosterd brood op … Lees meer

Knolcapucien salade

Een lauwwarme salade van knolcapucien met een eitje, bacon, ingelegde uitjes, rozemarijn en een beetje eigengemaakte mayonaise. Lekker met een … Lees meer

Stoofperen ijs

Dit heerlijke stoofperen ijs is binnen 5 minuten gemaakt. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig om een smelt-op-je-tong sorbetijsje … Lees meer

Stoofperen

Stoofperen is zo’n typisch Hollands gerechtje dat ons met veel plezier doet denken aan oma. Een gerecht dat zolang favoriet … Lees meer

wintersoep

Ik maak speciaal een selderij- en pompoenschotel om er de volgende dag soep van te kunnen maken en dan verdient … Lees meer

Winterschotel

Een heerlijke winterschotel van geroosterde knolselderij en pompoen met een entrecote van Burevelds (Belgisch) Blauw. Kookgerei Het werkt heel prettig … Lees meer

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen maak ik altijd met een ruime theelepel zeezout en verse kruiden als rozemarijn en/of tijm. Verse rozemarijn en … Lees meer

Kastanjes tweemaal

Eenmaal rapen, tweemaal eten van tamme kastanjes. Mijn favoriete bijgerechten van kastanjes: een zijdezachte kastanje puree en licht krokante kastanjekruim. … Lees meer

Gepofte pompoen

Het is pompoenentijd! Dat betekent dat het “alles-uit-de-oven” seizoen is begonnen, met vandaag gepofte pompoen met bietensalsa. Kookgerei Het werkt … Lees meer

Bietensalsa

Bietensalsa, of in iets fijnere vorm als bietentapenade, is lekker met zomer- en winterbietjes. Er is dus niets mis mee … Lees meer

Boerenkoolchips

Boerenkoolchips met Hollandse eenvoud, het temperament van warmere oorden, waarin bitters in balans zijn met zoet en zuur. Kookgerei Het … Lees meer

Pizza bodem

Ik heb een enorm “short cut” deeg voor de pizza bodem bedacht. Je kunt de pizza bodem van te voren … Lees meer