Home » 0 sterren

Bliksemse burger

Hete bliksem is oorspronkelijk een stamppot met witte bonen en appel. De appel wordt meegekookt en wordt door zijn hoge … Lees meer

BBQ inspiratie

BBQ inspiratie Groenten en fruit op de BBQ? BBQen zonder vlees is net zo lekker! BBQ inspiratie van Biltsheerlijk en … Lees meer

Hickorynoten melk

In het Boetzelaerpark in De Bilt staat een grote hickory-notenboom. Het is een familielid van de walnoot. De noten lijken … Lees meer

Vegan pastinaaksoep

Een heerlijk zoete, verwarmende soep. Lekker om je lunch compleet te maken of eet hem in de avond als voorgerecht.

Rozenbottelsiroop

Rozenbottels zijn heerlijk in de herfst en winter en werkelijk overal te vinden. Gebruik bottels van struiken in je eigen … Lees meer

Pastinaaksoep

Deze heerlijke pastinaaksoep is ingezonden door Joanne. Serveer deze maaltijdsoep met ambachtelijk gebakken brood, of eet hem gewoon lekker zo. … Lees meer

Bietenbrood

Bietenbrood, goed gevuld brood en toch ook rijkelijk belegd met natuurlijk nog meer bieten! Voor mensen zoals ik, die maar … Lees meer

Biltse spareribs

Biltse spareribs! In een zeer smakelijke bouillon van jenever besjes, knoflook, ui, karwij, tijm, kruidnagel, venkelzaadjes en laurier gegaard. Vervolgens … Lees meer

Sla Gazpacho

Een Krop sla Gazpacho met romige zachte geitenkaas, knapperige bind sla, uienbloemen en Oost Indische Kers. Een hele bijzondere koud … Lees meer

Dille ‘Pickles’

Dille Pickles, oftewel je eigen gemaakte augurken in slechts 3 minuten! De enige afwas is een mes en snijplank. Ideaal … Lees meer

Magnolia azijn

Magnolia heeft citrustonen, een bittertje (wat hem ook licht pittig maakt) gembertonen en iets weg van oranjebloesem. De bloemen geven … Lees meer

Magnolia siroop

Het is Lente, de Magnolia staat in bloei! Maak deze heerlijke bloemige magnolia siroop. Lekker door een Prosecco, maar ook … Lees meer

Mosterdblad stamppot

Dit recept is ingezonden door Cynthia. Het is lente! Daarom een heerlijke vegetarische stamppot van mosterdblad met zoete aardappel en … Lees meer

Knolcapucien soep

Een bijzondere soep van knolcapucien met een sprenkel Dukkah. De soep is de perfecte lunch met vers geroosterd brood op … Lees meer

Knolcapucien salade

Een lauwwarme salade van knolcapucien met een eitje, bacon, ingelegde uitjes, rozemarijn en een beetje eigengemaakte mayonaise. Lekker met een … Lees meer

Stoofperen ijs

Dit heerlijke stoofperen ijs is binnen 5 minuten gemaakt. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig om een smelt-op-je-tong sorbetijsje … Lees meer

Stoofperen

Stoofperen is zo’n typisch Hollands gerechtje dat ons met veel plezier doet denken aan oma. Een gerecht dat zolang favoriet … Lees meer

wintersoep

Ik maak speciaal een selderij- en pompoenschotel om er de volgende dag soep van te kunnen maken en dan verdient … Lees meer

Winterschotel

Een heerlijke winterschotel van geroosterde knolselderij en pompoen met een entrecote van Burevelds (Belgisch) Blauw. Kookgerei Het werkt heel prettig … Lees meer

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen maak ik altijd met een ruime theelepel zeezout en verse kruiden als rozemarijn en/of tijm. Verse rozemarijn en … Lees meer

Kastanjes tweemaal

Eenmaal rapen, tweemaal eten van tamme kastanjes. Mijn favoriete bijgerechten van kastanjes: een zijdezachte kastanje puree en licht krokante kastanjekruim. … Lees meer

Ingelegde gember

Mijn ingelegde gember is iets steviger en intenser van smaak dan de ingelegde sushi gember en smaakt goed in een … Lees meer

Gepofte pompoen

Het is pompoenentijd! Dat betekent dat het “alles-uit-de-oven” seizoen is begonnen, met vandaag gepofte pompoen met bietensalsa. Kookgerei Het werkt … Lees meer

Bietensalsa

Bietensalsa, of in iets fijnere vorm als bietentapenade, is lekker met zomer- en winterbietjes. Er is dus niets mis mee … Lees meer

Boerenkoolchips

Boerenkoolchips met Hollandse eenvoud, het temperament van warmere oorden, waarin bitters in balans zijn met zoet en zuur. Kookgerei Het … Lees meer