Groene asperges met een verassingsei
Aspergeseizoen! We mogen ze maar een paar maanden per jaar oogsten en dan moeten we ze weer op kracht laten … Lees meer
Aspergeseizoen! We mogen ze maar een paar maanden per jaar oogsten en dan moeten we ze weer op kracht laten … Lees meer
Snel, simpel, lekker en flexibel! Je kunt hiervoor elke groente gebruiken die je roergebakken kunt eten. Probeer het zelfs met … Lees meer
Heb je zin in een lekkere borrelhap? Probeer eens deze gefrituurde kastanjes! Mensen denken vaak dat kastanjes ‘moeilijk’ zijn, maar … Lees meer
Voor de Schooldag van de Duurzaamheid heeft Biltsheerlijk een tomatensoep recept bedacht voor 8 deelnemende basisscholen in gemeente De Bilt. … Lees meer
Hete bliksem is oorspronkelijk een stamppot met witte bonen en appel. De appel wordt meegekookt en wordt door zijn hoge … Lees meer
BBQ inspiratie Groenten en fruit op de BBQ? BBQen zonder vlees is net zo lekker! BBQ inspiratie van Biltsheerlijk en … Lees meer
Dit recept is ingezonden door Cynthia. Het is lente! Daarom een heerlijke vegetarische stamppot van mosterdblad met zoete aardappel en … Lees meer
Een lauwwarme salade van knolcapucien met een eitje, bacon, ingelegde uitjes, rozemarijn en een beetje eigengemaakte mayonaise. Lekker met een … Lees meer
Een heerlijke winterschotel van geroosterde knolselderij en pompoen met een entrecote van Burevelds (Belgisch) Blauw. Kookgerei Het werkt heel prettig … Lees meer
Geroosterde pompoen maak ik altijd met een ruime theelepel zeezout en verse kruiden als rozemarijn en/of tijm. Verse rozemarijn en … Lees meer
Eenmaal rapen, tweemaal eten van tamme kastanjes. Mijn favoriete bijgerechten van kastanjes: een zijdezachte kastanje puree en licht krokante kastanjekruim. … Lees meer
Het is pompoenentijd! Dat betekent dat het “alles-uit-de-oven” seizoen is begonnen, met vandaag gepofte pompoen met bietensalsa. Kookgerei Het werkt … Lees meer
Bietensalsa, of in iets fijnere vorm als bietentapenade, is lekker met zomer- en winterbietjes. Er is dus niets mis mee … Lees meer
Boerenkoolchips met Hollandse eenvoud, het temperament van warmere oorden, waarin bitters in balans zijn met zoet en zuur. Kookgerei Het … Lees meer