Inspiratiecafé ‘In gesprek met boeren en burgers’

Kom naar het Biltsheerlijk Inspiratiecafé op dinsdagavond 17 maart om 19.30 uur! Ontmoet boeren, burgers en buitenlui uit De Bilt. Luister, praat en denk mee over lokaal, gezond en eerlijk eten! Wat doen inwoners van de gemeente De Bilt al op het gebied van lokaal en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel? Hoeveel duurzame voedselproducenten zijn er eigenlijk in onze gemeente? Kent u ze? En wat is er bij hen te koop?

Laat u inspireren door het verhaal van Willem Lageweg, inwoner van De Bilt en initiatiefnemer van de Transitiecoalitie Voedsel, die zich helemaal inzet voor de omslag naar een duurzaam landbouw- en voedselsysteem. Laat u meenemen door de verhalen van lokale voorlopers zoals Christianne Hennipman van Boerderij De Bonte Parels en Margo Boogaard van Bonbon Margo. Hoe werken zij aan voedsel wat geteeld is met aandacht voor mens, dier en aarde? Ga in gesprek met elkaar over wat er nodig is en wat we zelf willen doen.

Programma:

19.00 uur Ontvangst met koffie en thee

19:30 uur Welkom door Biltsheerlijk

19:45 uur Willem Lageweg: Waarom een voedseltransitie?

20:10 uur Interviews: Wat drijft inwoners in de Bilt die nu aan die transitie bijdragen?

20.45 uur Tafelgesprekken: Wat is nodig? Wat wil ik er zelf aan bijdragen?

21:05 uur Terugkoppeling: Kansen en acties

21:15 uur Afronding en napraten onder het genot van een hapje en drankje

22.00 uur Einde

Welkom op dinsdagavond 17 maart vanaf 19.00 uur in de Oude Raadszaal (Mathildezaal) van het gemeentehuis, Soestdijkseweg Zuid 173 in Bilthoven! Meld je aan via info@biltsheerlijk.nl  

Stichting Biltsheerlijk organiseert deze avond. Biltsheerlijk draagt actief bij aan het verduurzamen van het voedselsysteem in gemeente de Bilt. Dit initiatief van inwoners wil de beschikbaarheid vergroten van lokaal, gezond en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel, voor iedereen, in álle lagen van de bevolking, met activiteiten die dit stimuleren. Dit doet Biltsheerlijk bijvoorbeeld door het organiseren van bijeenkomsten, streekmarkten, fietsroutes langs lokale voedselproducenten en voedseleducatie voor de jeugd in het plukdoolhof.