VOEDSELEDUCATIE

Onze voedselcafé's zijn een bron van inspiratie. Vaak worden we hier gevraagd aandacht te schenken aan voedseleducatie, met name voor onze jeugd. Ons eerste project in het kader van voedseleducatie voor jeugd was het plukdoolhof. Dit is op 12 oktober 2019 geopend en de zorg ervoor hebben we overgedragen aan het vaardige team van Kinderboerderij De Schaapskooi. Maar we blijven vanzelfsprekend betrokken!

Het voedselcafé van november 2021 stond nu eens helemaal in het teken van kansen creëren voor voedseleducatie in De Bilt. We organiseerden het samen met Jong Leren Eten, een landelijk programma dat kinderen en jongeren in aanraking brengt met kennis en activiteiten over voedsel. Een hoofdvraag was: Hoe leer je groente en fruit lekker vinden? Zeker kinderen zijn hier meestal geen fan van, zie dit ludieke filmpje. Toch blijkt uit onderzoek dat het eten van voldoende groente en fruit een belangrijke sleutel is voor de gezondheid van mens en milieu. Het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en het verkleint de kans op obesitas en welvaartsziekten. Groente en fruit hebben dus de toekomst, net als onze jeugd!

Twee nieuwe projecten waren het resultaat van het voedselcafé:

  1. Moestuinieren voor basisschoolkinderen in De Bilt
  2. De Gezonde School van de Toekomst: bewegen, eten en bewustwording

Dit laat zien dat het thema nog altijd zeer actueel is: Juist als kind kun je maar beter direct de goede (eet)gewoontes aanleren. Biltsheerlijk werkt samen met lokale en regionale partijen om hieraan bij te dragen. Zo staat Biltsheerlijk aan de wieg van 3 mooie initiatieven voor voedseleducatie voor jeugd in gemeente De Bilt. En daar zijn we trots op!

BILTSHEERLIJK IN ACTIE

Volg onze initiatieven, projecten en activiteiten via de website en social media.

ONS DOEL

Lokaal willen wij de beschikbaarheid vergroten van gezond en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel, voor iedereen, in álle lagen van de bevolking, met activiteiten die hiermee te maken hebben en dit stimuleren.

WORD VRIJWILLIGER

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Kom ons team versterken!
Kijk snel bij onze vacatures.