Mosterdblad stamppot

Mosterdblad stamppot

Ingezonden door Cynthia.

mosterdbladTot grote teleurstelling van Aap (het reuze konijn), werd de mizuna (mosterdblad) niet aan hem voorgeschoteld, maar verdween het in een zeer smakelijke en vegetarische mosterdblad stamppot van zoete aardappel met geroosterde kikkererwten.

Wat had Aap graag alle blaadjes gegeten, hij moest het doen met deze ene…

De smaak van rucola gaat goed samen met mosterdblad. Als je rucola lekker vind, voeg dan gerust een handje aan de stamppot toe!

Het is een vegetarische stamppot. Als je er vlees bij wil eten, zou het een runderworstje of gehaktbal kunnen zijn met een pittige Dijon mosterd.

De stamppot is gemaakt van een combinatie van groene en rode mosterdblad. Rood is licht pittig, maar als je de groene proeft, dan weet je direct waarom men het mosterdblad noemt!

Een andere naam voor mosterdblad is mizuna of bladmosterd. Op de site vind je enkele heerlijke smoorgerechten, bijvoorbeeld deze mizuna schotel of bladmosterd met tonijn, maar ook een heerlijke frisse salade met mosterdblad.

Oftewel een veelzijdige lentegroente!

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar om dit recept te maken is het volgende kookgerei erg handig: pan, oven, snijplank, mes

Recept Mosterdblad stamppot

Mosterdblad stamppot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Het is lente! Daarom een heerlijke vegetarische stamppot van mosterdblad met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten.
Porties Prep Tijd
2 personen 35 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 35 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Mosterdblad stamppot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Het is lente! Daarom een heerlijke vegetarische stamppot van mosterdblad met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten.
Porties Prep Tijd
2 personen 35 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 35 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Ingrediënten
300 Gram Mosterdblad
200 Gram Kikkererwten uit blik
1 handje Rucola (optioneel)
Porties: personen
Instructies
  1. Begin dit gerecht met het roosteren van de kikkererwten. Dit doe je door de oven voor te verwarmen op 200ºC. Spreid de kikkererwten uitgelekt en enigszins droog gedept uit op een bakplaat en bak ze in 30 minuten lekker krokant. Kijk na 20 minuten even of het goed gaat en om de kikkererwten even een beetje om te scheppen. Na de 30 minuten in de oven, besprenkel je ze met zout en peper. De kikkererwten zijn ook heerlijk als snack om zo op te peuzelen, dus wees niet bang als je er te veel hebt gemaakt voor dit gerecht.
  2. Terwijl de kikkererwten lekker aan het roosteren zijn in de oven, kun je beginnen met de zoete aardappelen. Deze kook je in 10 minuten gaar. Je kunt ervoor kiezen om de aardappelen te schillen of enkel goed schoon te maken, that's all up to you. Nadat je de aardappelen hebt afgegoten, stamp je ze met een vork of een stamper fijn. Breng het een beetje op smaak met peper en zout, maar niet teveel, omdat de kikkererwten dit ook al bevatten.
  3. Als de aardappelstamp klaar is, pak je de mosterdbladeren erbij. Was ze goed en dep ze droog. Je kunt de bladeren in kleinere stukken scheuren of snijden, of ze zo laten. Verwijder de dikke nerven van de bladeren, omdat deze een beetje bitter kunnen zijn en wat draden kunnen bevatten.
  4. Schep het mosterdblad door de aardappelstamp en garneer het met een lekkere schep kikkererwten. Enjoy!